Bezienswaardigheden

Waterval Chute de la Druise
Via een schitterende bergroute rijdt u in circa een uur naar Chute de la Druise. Vanaf het parkeerterrein daalt u het bergpad naar de waterval af (wandelschoenen geadviseerd). De 25 minuten durende wandeling wordt beloond met verkoelend water dat vanaf grote hoogte  in het riviertje klettert.  Geniet na de terugtocht omhoog van de welverdiende en alom bekende Franse tarte tartin bij le Moulin de la Pipe.
Avignon
Wie wil er geen dansje maken sur le pont d’Avignon? Maar de stad biedt veel meer. Neem ter oriëntatie eerst het toeristentreintje vanaf la Place d’horloge en bepaal vervolgens wat je allemaal wilt bezichtigen:  le chateau des papes, de kasteeltuinen van waaruit je een schitterend uitzicht op de brug hebt, de joodse wijk prachtig aangelegd in rotswanden of geniet gewoon van het zonnetje op een van de vele typisch Franse pleinen, die de stad rijk is. En vergeet vooral niet bij een boulangerie binnen te gaan voor heerlijk gebak of een stuk regionale nougat.
Marseille en Cassis
Deze dagtrip is zeker de autorit van circa 2 ½ uur waard. Rijd eerst naar het hoogste punt van Marseille, Notre Dame de la garde en overzie deze hele kuststad. Parkeer vervolgens je auto bij de oude haven (le vieux port) en slenter langs de honderden bootjes die hier liggen. Neem vooral ook de ferry naar les Calangues, een schitterende boottocht langs de fjorden van de Middellandse zeekust. Ben je in de verleiding gekomen ook een van de pittoreske strandjes te willen bezoeken, neem dan de auto via de kustweg richting Cassis en je komt er genoeg tegen. Rijd wel even door tot Cassis, alwaar het heerlijk vertoeven is aan de haven onder het genot van een lekker ijsje! Blijf je toch liever in Marseille dineren, strijk dan neer bij Fonfon.

Reacties zijn gesloten.